Pazar, Ocak 16

ben hamken yandım.. buna ne demeli sevgili rumi..



Ben de topraktan bir candım altı üstü.. Ol demiş ol'muşum.. Bu kadar.
Ben aciz kul.. Aşk'la nasıl parsellediğimi sandım cennetin ırmaklarını, bağ çiçeklerini, tuba dallarını.. Sahi ne vardır tubanın dibinde.. Neyse sırlar bu yazının konusu değil..
Mukaddes öykümüzün nihayetine hiç yakışmadı telefonda "bitsin" demem, kabul. Ama sen de kabul et hiç şık olmadı "bitsin tabi" diye kesip atman.
Tutuşuyordum, pişmeye yeni başlamıştım. Aşkla başım dönüyor, bu yanma, yok olma hissi beni kendimden uzaklaştırıyordu. Artık kırıp parçalamıştım kulağımı, gözümü, bedenimi. Ben'likten çıkmış, aşka ölüyordum her saniye. Bir kalbin için, bu koca cihanı ateşe vermiştim.. Varlığımı bu aşkta yok'a yazmıştım.
"Bitsin tabi, hadi" diye kapattın telefonu.
Yanlışlıkla kapandı sandım ilk önce, saftirik bir mizacım vardır bilirsin. Sonra tekrar aramanı bekledim.. Bekledim.. Yok kızgınlıkla kapattı dedim.. Geçer siniri arar dedim. Bekledim.. bekledim.. Kapris bana hiç yakışmamıştı, hani aşk-yanma-yok olma neresinde bunun dedim. Şimdi nasıl içine çekilmiştir, gözlerine kan oturmuştur, şimdi nasıl gururludur.. arayım özür dileyim dedim.
Açtın telefonu, oldukça gürültülü bir gece kulübündeydin belliki "haaa ne var, ne diyeceksin söyle çabuk" dedin. Kabul et, oldukça öldürülesiydin..
Sonraki her gelişin, her arayışın cehennem ateşiydi. Cennetin hararetinden iz yoktu.
Şimdi orada burada paylaşıyor kızlar şiirlerini.. İnceden bir ney sesiyle, fonda senin siluetin. Hepsinin altında yorum enflasyonu..
Diyorumki bu kadardın da biz neden göremedik onca zaman..

Yahu bir de ota boka, habire "bir bu kadar".. falan diyerek başlamasaydın her mısrana çok şahane saygı görecektin nezdimde. budur..

9 yorum:

  1. usenmedim yorumluyorum o halde.. okuyucunun kendini yazinin icinde hissedebilecegi surukleyici bir post olmus. hatta o kadar özumsedim ki sasik olmama ragmen cok pis ask acisi cekiyorum sandim.. kabul ediyorum berbat bir durum ve o zat-i muhteremse tam gebertmelik. bu duruma rumi bile söyleyecek sey bulamazdi kanumca.

    YanıtlaSil
  2. şaşık élla :))
    sağol yorumun için.. onu seveceğime seni seveydim ;)

    YanıtlaSil
  3. Acı olan
    bir an da, tüm iyi kötü yaşanmışlıkların umarsızca, yaşanmamış gibi üstüne çizgi çekilmesi.
    Geriye kalan boğazına oturan yumruk gözler de kalan ıslaklık kim sorsa böyle olması gerekiyordu deyip umursamıyor tavirlarımız.
    Yarım kalan aşklar acıtan bizi.

    YanıtlaSil
  4. hahaha hay elime sasik ne be :D

    YanıtlaSil
  5. evet tutsi yahu.. yarım yarım kalıyor insan.

    YanıtlaSil
  6. Ahucuğum.Rumi kavuşamadı ki sevdiğine ve dedi ki en sonunda "anladım ki artık ben O'yum. O'da ben. Onu aramaktan vazgeçtim"

    Belki artık o sen olmuşsundur.

    Dip soslu not: Eğer şu hikaye gerçekse dinime imanıma boğuveririm ben bu adam müsveddesini.Duygusuz eşşekmiş.

    YanıtlaSil
  7. dip soslu nota bayıldım.. rumiden alıntına da.. bayıldım bayıldım sana :))
    aşkın dansını yapan ve şiirlerini yazan (!) duygusuz eşşeğin tekisidir kendisi.

    YanıtlaSil
  8. neden boguyorsunuz adami ruhsuz diye? neden bitsin dedi peki madem ki istemiyordu? kapris mi bunun adi nedir? o adam neden bogmasin bitsin diyeni? dogru olmadigi halde? "canim kadinlar boyledir iste" ise bunun cevabi, adami degil, kendinizi bogun bence...

    YanıtlaSil
  9. ahu ayaşlılar27 Temmuz 2011 18:27

    kimse boğulmasın.. alıştık biz bu şekilde yaşamaya.

    YanıtlaSil

üşenme, erteleme, vazgeçme, yorumla..