Cumartesi, Haziran 19

heves...


Bil ki derin yarıklar var bende.. Sen dümdüz görürsün, halime kanma..
İmkansızı özlerim ben.. Vakti zamanında beni tam onikiden vuran günlerim olmuş, tadı damağımda kalmış. Her yakınlaşana o anları giydirmeye çalışırım, üstünde emanet durursa aniden kaçarım. Çok yaklaşma bana gözünü seveyim, şimdiden görebiliyorum zira.. kolları uzun gelecek sana.
Atlası açıp kendime yer seçiyorum hergün ama bil ki gidemeyeceğim hiçbiryere.. Ben hep buralarda olacağım ve seçtiğin bütün yollar, benim akrebe yenik yüreğime çıkacak.
Aslında hayatım oldukça ucuz. Bu yüzden şatafatlı cümleler kurar, bol kahkaha atarım.. Ayıbını örtmeye çalışan bir çocuk saflığıdır benimkisi ve bil ki herşeyin farkındayım.
Tehlikesiz sandığın bir anda ruhuna sızmaya çalışacağım. Herşeye iradesiz bir hüzün katmakta üstüme yoktur benim, uzak dur gözünü seveyim.. Etrafına yığdığın cephanelikler gözümü alıyor, kansızlık nöbetlerine sevdalıdır benim yazgım. Herşeyi tek tek ateşlemek istiyorum, kendi soluğumla bir ömrü eritip seni kendime ayırmak istiyorum. Çık aklımdan gözünü seveyim, yakma bizi..
Yazalım.. ama yaşamayalım. Bu hevesli rüzgar hep kalsın dilimizin ucunda...

6 yorum:

  1. aslında yazdıklarını okudukça hüzünlenmemek ilde değil

    YanıtlaSil
  2. pek hoşuma gitmez aslında gerçi kimin hoşuna giderki :) ama bazen öyle oluyor, günle alakalı :/
    terör haberleriyle uyandığımız bu günlerde insan neşesini de yitiriyor..
    sen stil sahibisin, iyi anlarsın.. var mı bende değişme umudu ;)

    YanıtlaSil
  3. (Yumurtlayamam ama yumurta taze mi bayat mı bilirim)İçinden kendi sesi çınlayan kelimelerin olsun...Bir de deneme ''ben''in ülkesidir.Ben demekten çekinme.Çık aklımdan yakma beni de yazayım ama yaşamayayım de,dilimin ucunda de...
    Uzak durmanı istediğin birinin ruhuna neden sızmak istedin onu anlamadım:)Biraz dilin ağır farkında mısın? Devrik cümleleri ne kadar az kullanırsan o kadar samimi gelirsin okurlara...Birikimin var hem duygusal hem edebi ama bunu okuyucuların gözüne gözüne sokma derim...Biraz daha sade yazabilirsin...Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  4. sevgili adsız,
    eleştirin için teşekkürler. sanırım duygusallaştığımda biraz ağır ve devrik oluyorum biraz da karışık. şu duygusal yoğunluğu taşımayı hiç becerememişimdir zaten :) ama inan kelimelerim kendi sesini taşır her koşulda.
    ben'i yazarken daha sade olabiliyorum.. yazdığım bazı ben'ler benden öte..
    uzak durmayı beceremiyorsan ve kendini yakınlaşacak güçte hissedemiyorsan (yeni yağmalanmış olabilme ihtimalin var zira) karşındakinden rica edebilirsin çekilmesini ;)
    yazdıklarımı bir blogta paylaşmamın nedeni tam olarak ta budur işte.. yaptığın gibi yönlendirmeleri alabilmek..
    teşekkürler, sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  5. resim dikkatimi çekince geçmden okudum.çok sevdim yazıyı..belki de bulundum bir an içinde.

    YanıtlaSil
  6. kendinden bir parça bulunca içine geçmek kolay oluyor..

    YanıtlaSil

üşenme, erteleme, vazgeçme, yorumla..