Salı, Kasım 30

onun da evine koç girsin..


Ömrüm boyunca hiç akrep tanımamış ve görmemiş biri olarak bu yaşlara kadar gelmiştim. Akrep dediğinle, doğuda öğretmenlik yaparsam karşılaşacaktım ancak, öyle bilirdim..

Doğuda öğretmenlik yapmadım ama İstanbul'un göbeğinde gittim bir akrep erkeğine aşık oldum. Herkes bilindik efsanelerden bahsetti bana uzak durmam için. Ama zodyakı kim takardı, hem ben güçlü koç kadınıydım..
Yerleşti hayatımın en kuytu köşesine.. Kuyruğunu kaldırmaya başladı yavaş yavaş.. sonra hiç indirmedi.. Sessizdi, sakindi, ne zaman nereden çıkacağı belli olmuyordu.. Zehrini yavaş yavaş akıtıyordu içime.. Öldürmüyordu, daha uzun soluklu bir acı yaşatıyordu..

Ayrıldığımızda zodyak amcamdan özür diledim. Ağzımın payını vermişti bana. Yemin içtim, and eyledim bir daha akrep sevmeyecektim. Hem adı üstünde, akrep.. niye seveyim ki, deli miyim lan ben..

Uzun zaman olmuştu ayrılalı. Evi taşırken koli dolusu eşya çıktı ona ait.. Posterler, aksesuarlar, kartlar, fotograflar, cd'ler.. Hepsi eski mahallemin çöplüğünü boyladı. Yeni ev, ferahlık, yeni hayat, huzur...

Bir gece tuvalette karşılaştık akreple..
Annemi aradım salya sümük.. Vur terliiği öldür dedi.. Annemin tepkisi hep aynıdır, hayatın sırrını yemiş, yutmuş ta artık umursamadan söylüyor gibi her böcek cinnetimde aynı seri katil soğukkanlılığyla tekrar eder "vur terliği, öldür". Sivri sinek gördün mü kaçacak yer arayan ben ve vurup terliği akrebi öldürmek.. olasılık dışıydı..
Yatak odama kapattım kendimi.. Gecenin bir vaktiydi, çok çaresizdim.. Ağlamak istedim, olmadı, kısmet değilmiş.. Twitter'a yazdım "hasssstir" ünlemiyle.. Deli lan bu tivitçiler, hepsine eğlence çıktı.. Evi yak diyen bile oldu..
Bu hayın dünyadaki tek dostum Bala'm malzemelerini kuşanıp geldi. Beni kurtaracaktı, kahramanım olacaktı.. Eğer ben yatak odama kapanıp akrebi kaçırmamış olsaydım o akrep hayvanının canına okuyacaktı, ben de boyununa sarılıp mutluluk gözyaşları dökecektim..

Sabaha kadar gözümü kırpmadan bekledim. Zira tivitırda herkes "uyuma yoksa ölürsün" mesajlarıyla ödümü benden almışlardı.. Tivitır kankam 2Yaz beni bir süre mesajlarıyla oyaladı.. Sayesinde iki saat kadar uyanık kaldım.. E direnme de bir yere kadardı, uyudu..

Yatak odamın kapısını polarlarla çevirmiş, yatağımın içine kıvrılmış, yorganı kendime boca etmiş, nefes alacak bile yer bırakmamışken yeni arkadaşım Hüs'ten mesaj geldi.. Sağolsundu, iki saat kadar da onunla yazıştık derken.. o da uyudu..

Kaldık Virginia Woolf teyzemle başbaşa..
Kitap bu.. insan okurken nasıl uyuduğunun farkına varmıyor..
Günün ilk ışıklarını yakalamıştık birlikte.. Viktorya çağı, otorite, yasak aşk.. derken yüzüm dışarıda, ağzım açık, saçlarım yastığa yayılmış uyuyakalmışım.. Yuh yani normal zamanda böyle davetkar uyumam böceklere karşı.. Ya saçlarımdan kımıl kımıl ilerleyip ağzıma girse, dilimi soksa ve sonra ben onu yutsam, sonra bu yüzden intihar etmek zorunda kalsam.. Olacak şey değildi..

Uyandım, koşa koşa çıktım evden.. Yoldan ilaçlama şirketlerinin numaralarını topladım.. Kökten kazıyacaktım bütün haşerelerin soyunu sopunu. Benim yeni evimde, tebdili mekanımda, ferahlığımda akrep hayvanlarına yer yoktu..

Ciğerlerim sökülene kadar ilaçladılar evi.. Bronşlarım kendinde olmadan iki gün hasta yattım evde.. Nerdeyse ben ölecektim, ama lanet akrep hayvanı dışarı çıkmadı.
İlk olasılık, gece kaçmıştı, ilaçlamayı ziyafetini de kaçırdı inek hayvan.. İkinci olasılık, kuytularda bir yerlerde kendini sokarak öldürdü..

Psikolojilerim bozuldu.. Her akşamım evde köşe yastığı mahiyetinde geçiyor. Işıklar açık uyuyorum, kafam yastığın altında, Virginia benden nefret ediyor.. Malum akrebi görüyorum rüyamda..
Olmaz böyle..
Onun da evine koç girsin lütfen.. Görsün ebesinin... neyse..
Dişe diş, kana kan.. intikam..

8 yorum:

  1. Rahat ol artık..bitti gitti :))

    YanıtlaSil
  2. ayy ya ölüsü benimle yaşıyorsa diye ürküyorum.. düşünsene akrep cesedi ve ben..
    daha metanetli olmalıyım :)

    YanıtlaSil
  3. Ayol tüh. Neden evvelden sölemedin. Hemencik gelir dengesini bozardım ben onun.

    sevgiler
    Bir terazi karısı :)

    YanıtlaSil
  4. fanın oldum allah seni inandırsın. bütün yazdıklarını okudum ve bitti, arada yorum da attırdım..."yaz" baskısının ne demek olduğunu bilirim ama, baskılar seni yıldırsın ahu ve hep yaz...
    bu arada "ne duruyorum bloğunu izliyim" dedim ama beceremedim. sorun bende, sakin ol. (hemen samimiyet havasına giren izleyici mod on)

    YanıtlaSil
  5. @Adsız yaşasın yeni fan :))
    izleyicim ol yahu, yılma ;) gmail ya da twitter hesabınla falan girebilirsin. gmail adresini ve şifreni yazıp onaylıyorsun ve izleyicim oluyorsun.
    olamasan da boşver, okuyucum olduktan sonra ben hep yazarım :)) böyle çok fena gaza gelirim..

    YanıtlaSil

üşenme, erteleme, vazgeçme, yorumla..