Pazartesi, Mart 15

sonsuza dek özlemle..

İnsan ölüyor bazen. Aniden "gık" diye gidiveriyor. Kararıyor herşey, sanki biri fişi çekmiş gibi.. İnceden bir ses "tizzzzz" diyor. Kulağın uğuldamıyor, başın dönmüyor.. Yaşamsal fonksiyonlar çalışmıyor, bu yüzden aslında o hayatının film şeridini göremiyorsun. Son nefeste kısa filminizi seyretme beklentiniz varsa avcunuzu yalarsınız. Ben biliyorum, herşey kesiliyor, başıma geldi, biliyorum.. Bu kısmını sallamış olabilirim ama sizi ilgilendirmez...
Halıya takılıyor ayağın, havada asılı kalıyorsun bir süre, sonra aptal bir kuş gibi yapışıyorsun katil halının üstüne.. İzleyip izleyebileceğin budur ancak, film orada kopuyor. Sonrasını hatırlamak istemez insan olan. Halıda yaşayan adi maytlar ağzına doluşuyor, gırtlağın tüy ve saç yumaklarıyla doluyor, tozlar burnunu tıkıyor.. "gık" diye gidiyorsun..
O gün, yaşama yeniden döndüğümde atmıştım evdeki tüm halıları. Haftada bir kere beni öldürmelerine tahammül edemiyordum. Can dostum, evladım Bugy de beni izler, sonra halıya sinirlenir gider üstüne kusardı. İkimizin de sinirini bozan halıları hayatımızdan çıkarıp evde kendimize tozsuz ve tüysüz bir yaşam alanı açmıştık.
Evlat Bugy yaşlıydı artık, koltuğa çıkamıyordu.. Ben koltukta sızıp kalmışsam, o eskiden halının olduğu yerde, evin ortasına serilip yatıyordu.. Soğuk kış günü, ev sıcak ta olsa yerden soğuk alıyor diye düşünmüştüm, o yüzden karnı ağrıyordu. Geceleri ağlamaya başlamıştı, onu yatağa taşımadan uyumuyordum. Ama yatakta da uyuyamıyorduk, geceleri katil ağrı giriyordu karnına.. Birbirimize sarılıp ağlıyorduk.
Üç gün kadar veterinerde yoğun bakımda kaldıktan sonra annemlerle birlikte çorluya döndü. Üstünde fosforlu kazağı vardı.. Öptüm, kafa kafaya fotograf çekildik, uzun uzun kokladım ve daha emin ellere doğru yolcu ettim onu. Ertesi gün, uzun iş toplantılarından birindeyken aradı annem.. Geceleri Bugy'nin çıkardığı ulumayla ağlama karışımı ses annemden geliyordu bu kez. 15 yıllık hayat arkadaşım, Bugy "gık" diye gitmişti.. O zaman da ölmüştüm, yine fişim çekilmişti.. Film akmadı, sular durdu, damarlar dondu.. Karanlık oluyor, ölüyor insan.. Yaşama geri döndüğümde annemi aradım, kalbini dinleseydin, ayna tutsaydın, belki de ölmemiştir tam olarak, olur öyle ara sıra, geri gelmiştir belki diye.. Herşey için çok geçti.. ben yaşama döndüğümde Bugy toprağın altındaki yerini almıştı bile..



Yazlığın önündeki boş arsaya kaçar, günün yarısını orada geçirirdi rahmetli. Artık sonsuza kadar orada ikamet edecekti. Gittim baktım, seradan aldığım mor çiçekleri ektim toprağına.. Arkamı dönüp gittim gittim.. geri döndüp baktım.. Hayvan danası bir kuş evladımın çiçeklerini eşeliyordu.. Hayatımda hiç bir insanoğluna ya da hayvanoğluna öyle bağırdığımı ve kovaladığımı bilmem. Can Bugy de sevmezdi zaten kuşları, kafasına gelip konan aptal küçük yaratıklar hep sinirini bozardı.. Bugy'le birlikte hep bir kuş yaşardı evimizde, canım evlada hiç rahat vermeyen uçan yaratıkları, annemler uyuyunca kafeslerine kilitleyip üstlerine örtü kapardım..
Nerden mi geldi bunlar..
Sigaramın dumanı çıksın diye açmıştım camımı.. Ayaklarım donunca kapamaya gittim. Hayvanların cezası aptal sırnaşık bir kuş gelmiş camımı pislemiş. Sevmiyorum sizin bir sıkımlık canınızı.. Uğramayın can'ımın ve benim topraklarımıza.. Fişinizi çekerim yoksa..

5 yorum:

  1. hiç köpeğimiz olmadı, mahallede avare avare gezenlerden hariç. yakın zamanda bozo'yu (kedimiz) kaybettiğim(iz)de annesi dört tane daha yavrulayıp, bir süpriz yapmıştı. teselli oldum mu hayır! biz o canlıları sevgililerimiz gibi seviyoruz, her kim ne besliyorsa, duygularını hangi canlıyla paylaşıyorsa artık. şimdi yeni yavruları da büyütmek gerekiyor, yoksa bizsiz n'aplar :)

    http://fizy.com/#s/1kcsm3

    çayan
    http://elma-c.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. canım bugy.. hala pıtır pıtır yürüyüşünü duyarım bazen geceleri. yalnız değilim, buralarda bir yerlerde derim. çok özledim, hiçbir sevgilimi özlemediğim kadar..
    şarkı çok güzel.. ilk kez dinliyorum desem..

    YanıtlaSil
  3. tahmin edebiliyorum, hem @bugy'e olan sevgini hem de ilhan irem'in bu şarkısına dair ifadeni. ben de hiçkimsenin bu şarkıyı önerdiğini veya dinlediğini duymuş değilim, hala.

    çayan
    http://elma-c.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. :( kelimeler kifayetsiz bu gibi durumlarda ...

    YanıtlaSil
  5. aileden birini kaybetmekten pek farkı yok merve.. senin de var bir tane diye hatırlıyorum. hep düşünürdük son senelerinde annemle ölse ne yaparız diye.. öldü ve yapamadık bir halt. ikimizin de ömründen yedi sadece..

    YanıtlaSil

üşenme, erteleme, vazgeçme, yorumla..